czwartek, 29 sierpnia 2013

Tarta jeżynowa


Ostatnio dostałam baaardzo dużo świeżych jeżyn. Część z nich włożyłam do rogalików, które już dobrze znacie - wyszły znakomite. Z części zrobiłam tę tartę. Mąka razowa nadaje jej charakteru. Jeśli macie dostęp do jeżyn- nie wahajcie się ani chwili!

piątek, 16 sierpnia 2013

Bananowiec (na zimno)


Bananowiec na zimno

Muszę przyznać, że z wielką obawą przystąpiłam do "produkcji" tego ciasta. Nie dlatego, że jest skomplikowane (bo należy do najłatwiejszych jakie robiłam) ale dlatego, że banany z reguły nie dodają ciastom uroku. 
Podczas robienia masy bananowej zastanawiałam się czy znajdę ochotnika do wypróbowania chociaż kawałka. A tu podwójne zaskoczenie: nie dość, że efekt wizualny oceniam całkiem nieźle (sami widzicie), to ciasto jest baaardzo dobre.

Nie bójcie się bananów!:)
 Gorąco polecam- Naprawdę Warto:)

niedziela, 11 sierpnia 2013

Apfelstrudel

Kiedy przeczytałam w książce "Przemytnicy na wakacjach" przepis zatytułowany "Apfelstrudel-przepis na dwa ciasta" od razu pomyślałam "Dwa za jednym razem? Kto to zje?" Uwierzcie mi, że walczyłam o kawałek, który jest na fotografii... Jeśli tylko lubicie dużą ilość jabłek- to ciasto jest dla Was:)  

Printfriendly