To ciasto ma dwie główne zalety, po pierwsze - jest pyszne, po drugie - zawsze się udaje:) Ma też jedną wadę- tak szybko znika...:) Z resztą zróbcie i sami zobaczcie...
- ok. 300 g rabarbaru
- 250 g margaryny
- 1 szklanka cukru
- 2 szklanka mąki
- 1½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jajka
Przygotowanie:
Margarynę rozpuścić z z cukrem. Po ostudzeniu dodać jajka i mąkę z proszkiem do pieczenia- całość zagnieść. Na wyłożonej papierem do pieczenia formie rozprowadzić ciasto.
Rabarbar opłukać i pokroić w małe prostokąty. Owoce wyłożyć na wierzch ciasta. Piec na złoty kolor przez 60 min w temperaturze 180°C.
Wygląda pysznie! I przepis wygląda na łatwy! Dzięki za inspirację!
OdpowiedzUsuńTak, to prawda - przepis nie jest skomplikowany, dlatego tym bardziej polecam wykonanie tego ciasta:):)
UsuńPięknie wygląda i pyszne smaki !
OdpowiedzUsuńKasiu na jaką blachę jest ten przepis?
OdpowiedzUsuńJuż uzupełniłam przepis o wymiary blachy:)
Usuń