piątek, 11 maja 2012

Sorbet z kiwi z dodatkiem mięty

Ten prawdziwie orzeźwiający sorbet to mój hit w upalne dni! Oprócz tego, że świetnie smakuje, jest bardzo prosty w przygotowaniu. 
Gorąco polecam!

Przepis pochodzi z książki M. Mrozowskiej-Szaciłło i M. Szaciłło, "Przemytnicy na wakacjach".
Składniki:
  • 4 kiwi
  • 3 płaskie łyżki cukru pudru
  • sok z połowy cytryny
  • garść posiekanej mięty
Przygotowanie:
Kiwi obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i wrzucamy do blendera. Dodajemy cukier, miętę oraz sok z cytryny i miksujemy do momentu uzyskania jednolitej masy. Całość wkładamy do zamrażalnika na ok 3 godziny.

Smacznego!

2 komentarze:

  1. i już? i to wszystko?
    to ja poproszę taki sorbet.

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepyszny przepis, wszystko mam, może zrobię;)? Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny na blogu i pozostawiony komentarz:)

Printfriendly