Doskonała forma deseru!
Uwielbiam te beziki i bardzo często je robię. Lekki krem czekoladowy z nutą kawową i beza- dla mnie połączenie idealne. Z pewnością pokochacie ten przepis.
Źródło: kingaparuzel.pl
Gniazda bezowe:
Składniki:
- 2 duże białka o temperaturze pokojowej
- ½ szklanki drobnego cukru trzcinowego
- szczypta soli
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- ⅛ łyżeczki soku z cytryny
Przygotowanie:
- Piekarnik nastaw na temperaturę 150º C (funkcja grzania góra-dół)
- W misce ubij 2 białka na najwyższych obrotach (przez ok. 2 min), dodaj szczyptę soli i zmniejsz obroty na średnie
- Do ubitej piany dodawaj po łyżce cukru na 1 minutę ubijania. Ubijaj ąż piana będzie sztywna i błyszcząca a cukier idealnie się rozpuści.
- Na samym końcu dodaj łyżeczkę ekstraktu i zmiksuj.
- Przy pomocy szprycy cukierniczej uformuj gniazda bezowe (średnica ok. 5-6 cm)
- Wstaw do piekarnika i susz około 50 min. Po tym czasie uchyl drzwiczki piekarnika i studź je w nim do momentu kiedy piec osiągnie temperaturę otoczenia.
Krem czekoladowo-kawowy
Składniki:
- 200 g śmietany 36%
- 200 g mascarpone
- 4 łyżki kakao
- 5 łyżek cukru pudru
- 1 łyżka kawy instant
- 1½ łyżeczki ekstraktu waniliowego
Przygotowanie:
- Śmietanę ubij do prawie sztywnej konsystencji.
- Dodaj mascarpone, kakao, cukier, kawę i ekstrakt waniliowy. Całość zmiksuj na gładki, jednolity krem uważając aby nie robić tego za długo ponieważ mogą pojawić się gródki masła.
- Wypełnij kremem przygotowane bezy
Mmm, ależ to cudownie wygląda... :)
OdpowiedzUsuńมี100บาทก็เล่นได้พร้อมโบนัสอีกเพียบคลิ้ก
OdpowiedzUsuńRead more
Register Now
24h/days
♦โปรฯ แจกแหลก !!! เล่นได้จัดไป คอมฯ x2!!!
♦โปรฯ ใจดี๊..ใจดี..!!! เล่นเสีย คืนให้ 10%!!!
แนะนำเพื่อนได้โบนัสฟรีสูงสุด 20%
🎯ฝาก/ถอน รวดเร็ว ทันใจ 24 ชม.
Ladne miejsce.
OdpowiedzUsuńŚwietna strona, polecam bardzo ze swojej strony https://zsz.swiebodzin.pl/ witrynę z artykułami ogólnotematycznymi.
OdpowiedzUsuń